Damian Draghici – Muzica Romanes

Jurnalul ne face surprize din nou. Astazi a aparut in Editia de Colectie, Damian Draghici. Pentru unii este mai putin cunoscut, dar Damian Draghici este un mare talent al muzicii romanes si al naiului.

Povestea sa a inceput la varsta de 10 ani cand a cantat pentru prima data la hotel Lido de revelion. Apoi au urmat si alte colaborari, la Carul cu bere, la restaurantul Ialomita sau Dorobanti. In anul 1984, la 14 ani a cantat la Casa Alba din Baneasa. L-a cunoscut pe celebrul Ion Budisteanu care l-a luat la radio. Nu a reusit sa plece din tara in turnee. Asta l-a ambitionat sa se gandeasca mai serios la cariera. Cu sapte luni inainte de Revolutie a plecat din tara.

A urmat o perioada mai grea in Grecia, dar pana la urma a reusit sa devina cunoscut in muzica greceasca. A renuntat la nai pentru pian din nevoia de a castiga bani. Apoi a trimis o inregistrare la Sony. A avut succes si a inregistrat doua albume. Apoi a renuntat la pian in favoarea naiului. In anul 1992, a scos primul album de muzica populara semnat Damian Draghici – “Panflute fantastique”. Vazand ca are succes, s-a inscris la Conservatorul Philipos ca sa studieze jazz la nai.

In anul 1994 a cantat alaturi de Nikos Kipourgos, care este cel mai mare compozitor grec. A participat la diverse festivaluri in Europa si a colaborat cu Orchestra Filarmonicii din Londra. In anul 1996 a fost admis la Colegiul Berklee din Boston de unde a absolvit cu “Magna Cum Laudae”.

Damian Draghici este unul dintre cei mai importanti lautari contemporani. A inregistrat 17 albume si a castigat un premiu Grammy in anul 2006. A combinat muzica traditionala romanes cu muzica jazz sau rock. Pentru aceste realizari, Damian Drachici poate fi considerat un adevarat vizionar.

YouTube Preview Image

Pe albumul “Damian&Brothers” din colectia Jurnalul puteti asculta melodiile:

 1. Saraiman
 2. Dikta Devla Socherdem
 3. Carciuma
 4. Hopai Diri Diri
 5. Blestemat
 6. Magdalena
 7. Irlandeza
 8. Zori de Ziua
 9. Halemso Lah
 10. Dema Mamo
 11. Budala
 12. Arzo Focu
 13. Damigeana

16 thoughts on “Damian Draghici – Muzica Romanes”

 1. cum adica activ?as vrea sa iau legatura cu unul dimntre membrii form ,am calitati ce cred k pot fi de folos,astept dak se poate un raspyuns,o legatura cu un membru

 2. Din formularea ta, n-am inteles ca vrei sa canti cu formatia…Aici este un blog despre muzica lautareasca, daca vrei sa iei legatura cu Damina Draghici, nu te putem ajuta fiindca nu avem date de contact.

 3. k ,ms mult mihnea…..dak in caz se afla cum se ia leg sau ceva de genu ast un mail

 4. maaai pralea bahte dello ‘odello!bai l’ao omorat pralla pe goran bregovik!sanatate esti o revelatie ptr noi!

 5. buna zioua.sint din grecia.(eram o data student la Bucuresti)foarte foarte frumos tot ce faceti.Sint indragostit dupa musica lautareasca.Daca putem si faceam (download)ar fi fisti mai bine.succes!!!TRIKALA(METEORA)

 6. Pentru Damian:este superba ,fantastica muzica voastra ,va admir “jos cu palaria”.Mesajul pe care il primesc ascultand muzica voastra este ca e frumoasa viata,mult optimism si chef de ptreceri.

 7. azi am aflat de damian draghici, l-am vazut intr-o emisiune in reluare pe antena 2 . imi place de tip si imi place si muzica lui cantata impreuna cu “fratii tigani”
  tot respectul
  Andrei din Galati

 8. va rog sa mi dati si mie un contact pr damian draghich, stiti cumva cum as putea intra in legatura cu el? e foarte important

  va multumesc

 9. A-l asculta pe Damian cu ai sai Brothers inseamna sa te lasi purtat de sunet, sa te imbraci in stilu-i caracteristic si sa faci parte din sufletul lui.
  Albumul RoManiac, primul lansat in Romania, un album mult asteptat de public.
  Este un album care iti imbogateste cultura, un album care energizeaza si transmite voia buna.
  Damian demonstreaza ca muzica nu are etnie, nu are culoare si, mai ales, muzica nu are granite!
  Felicitari, Damian!

 10. damian este un magician mai sunt si altii cum este el dar nu are cine sa ii lanseze poate ii descopera acest faimos si respectat damian
  cu stima claudiu /constanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *