Muzica de calitate: Fratii Gore

Cei de la Jurnalul National au avut posibilitatea de a cerceta muzica lautareasca. In fiecare luni ne aduc cate o poveste a muzicii lautaresti. Facand acest lucru, cei de la Jurnalul au reusit sa reinvie o parte a lautarilor disparuti in uitare.

Astazi a fost lansat CD-ul de colectie cu Fratii Gore. Bineinteles acesta este insotit de un supliment care marturiseste intamplari, aduce informatii din viata fratilor Gore. In cele ce urmeaza am sa va povestesc cateva lucruri legate de Fratii Gore.

Fratii Gore

Aurel si Victor Gore au dus mai departe traditia muzicii lautaresti de la tatal lor – Gore Ionescu. Fratii Gore erau unii dintre cei mai apreciati lautari ai vremii lor. Si aceasta pentru ca ei cantau o muzica lautareasca autentica. Exista putine informatii scrise despre cei doi. Intr-un document din 1951, Aurel Gore consemna: “Ma numesc, Dima Aurel, porecla Gore, in varsta de 21 de ani, din Bucuresti, cartierul Dorobanti. Pe tata il chema Dima, zis Gore Ionescu, din Teis, Dambovita. Meseria mea este sa cant din vioara.”

Celalalt Gore, Victor a cantat la acordeon alaturi de fratele sau. Victor Gore isi aminteste ca atunci cand a terminat cele sapte clase primare l-a rugat pe tatal sau sa ii ia acordeon. Intr-un an de zile a inceput sa participe la nunti alaturi de tatal sau.

Fratii Gore au colaborat cu Romica Puceanu, Gabi Lunca si multi alti artisti ai vremii. Fratii Gore au infiintat cel renumit taraf al anilor 1950-1970. S-au bucurat de un mare succes pe scena muzicii lautaresti, la televiziune si in spectacole. Sa auzim de bine!

2 thoughts on “Muzica de calitate: Fratii Gore”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *