Petrecem de revelion cu muzica lautareasca

Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu pot sa concet o petrecere adevarata fara muzica lautareasca. De fapt, cum poti petrece fara muzica lautareasca? Multi se stramba cand aud ritmuri lautaresti. De exemplu Dona Dumitru Siminica este adesea confundat cu o femeie, iar atunci cand afla ca este un barbat, cei necunoscatori incep sa rada in batjocura. Asta pentru ca nu inteleg acest gen de muzica, asa cum altii nu inteleg muzica clasica, rockul sau muzica house.

Adica ce-ar insemna o petrecere cu muzica house? Unde e farmecul petrecerii? Unde e spiritul romanesc? Eu ma pregatesc pentru revelion cu un playlist in care am sa includ alaturi de alte genuri de muzica si niste lautareasca. Prietenii stiu de ce! Printre lautarii de baza am sa introduc: Romica Puceanu, Dona Dumitru Siminica, Faramita Lambru, Maria Tanase, Gabi Lunca si Ion Onoriu, Fanfara Zece Prajini si nu in ultimul rand pe rapsodul Tudor Gheorghe.

In speranta ca si voi o sa va distrati cu muzica buna va urez “Petrecere frumoasa!” si un calduros “La multi ani!”.

4 thoughts on “Petrecem de revelion cu muzica lautareasca”

 1. am gasit site ul din greseala; cautam ceva de esma redzepova. oricum placut impresionat de site. prea ma saturasem sa explic diferentele intre manele si lautareasca. e bun site ul de dat ca punct de pornire. la multi ani!

 2. Multumim penru gandurile dumneavoastra! Ne bucuram ca acest proiect este apreciat, si incercam sa va mentinem interesul si cu alte articole si informatii. La multi ani!

 3. La multi ani la toata lumea care scrie ptr. acest site si ptr. cei ce l-au facut.Sincer multi din tineretul din ziua de azi nu inteleg muzica lautareasca de ce?
  Dar eu sincer va spun ca imi pare foarte ca ii uitam pe cei mai buni lautari care i-am putut avea.Muzica lautareasca este o arta .Bineinteles ptr. cei care stiu sa o asculte.Un An Nou fericit

 4. Baieti ma bucur ca simtiti asa.
  Si noi vrem sa aratam ca maneaua e diferita de muzica lautareasca. Sper sa se inteleaga asta.

  E un proiect al nostru facut din pasiune.

  La multi ani, tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *