Muzica lautareasca, carnati si sarmalute

Sarbatori Fericite!Pentru romanii plecati in strainatate, dorul de tara este mai puternic de sarbatori. Nu toti au avut norocul sa poata sarbatori Craciunul in sanul familiei, sau cu prietenii in tara. Am niste cunostiinte in Spania, care nu vin de sarbatori. Ei petrec Craciunul ca si acasa cu carnati afumati, piftie, ciolan cu fasole, sarmalute si vin rubiniu. Dar nelipsita de la masa acestor oameni este muzica lautareasca traditionala. Astfel pe ritmuri de Romica Puceanu, Faramita Lambru sau Maria Tanase, sarbatoarea este ca la mama acasa. Toti spun ca aceasta muzica lautareasca le alina dorul de casa si le starneste emotii.

Romanilor de pretutindeni, le urez Sarbatori Fericite si distractie placuta. Iar de acolo de unde va aflati, aduceti-va aminte ca avem o tara frumoasa, cu artisti mari si cu muzica lautareasca cum nimeni nu mai are. La multi ani!Sa auzim de bine!

3 thoughts on “Muzica lautareasca, carnati si sarmalute”

  1. AM 17 ANI……DATORITA PARINTILOR…AM ASCULTAT MUZICA LAUTAREASCA..DE MULTE ORI…SI….CU TIMPU AM INCEPUT SA INTELEG CUVINTELE…!!!CE POT SA SPUN ESTE K IMI PLACE MULT SA ASCULT…CUVINTELE,ORCHESTRA…TOT…!!!SPER K SI ALTII CA MINE SA FIE DE ACEIASI PARERE..!

  2. Sant pasionat profund de muzica lautaresca veche imi place foarte mult acordeonul la care shi cant ! Lautarul pe care eu il atmir,si caruia vreau sa-i calc pe urme, este nabadaiosul ZAVAIDOC ! credetima chiar cant ca el cu acel timbru vocal unic.M-A impresionat moartea lui grea (a murut la 48 de ani in bombardamentele din 1944 ).Eu am participat la un concurs de muzica populara ,iar in noiembrie ma duc la festivalul de muzica lautareasca veche ZAVAIDOC Pitesti editia a doua.(eu sunt din Pitesti).AM 12 ani.CINE Vede acest mesaj shi este pasionat de lautarie ca mine,il rog sa ma contacteze prin intermediul acestui site.

  3. sunt de acord cu alecu..eu am 16 ani si de asemenea imi plac f mult versurile dar si unii artisti cum ar fi doamna cristina turcu preda ale carei melodii sunt f frumoase….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *