Taraful Haiducilor

Intamplator am ajuns pe canalul Mezzo tot schimband la televizor. Mi s-a parut ciudat pentru ca era muzica lautareasca. Un acordeon, un tambal, asa ca m-am gandit ca sunt romani. Nu mica mi-a fost mirarea cand la final am citit cei care tocmai au interpretat sunt Taraful Haiducilor (adica pe frantuza Taraf de Haïdouks) din Clejani si s-au format la putin timp dupa Revolutia din 1989. Au inceput cu 12 persoane pentru ca in timp sa includa pana si 30.

Taraful din Clejani

In prezent sunt 13 lautari iar cativa din membrii de baza sunt Culai, Cacurica, Ilie Iorga, Saica sau Bosorogu, Caliu, Fluierici, Dinu sau Tagoe. Pana acum au scos mai multe albume in aceasta formula de Tarahul Haiducilor si anume Muzica tiganilor din Romania (1991), Muzica tiganeasca din Romania (1994), Dumbala Dumba (1998), O formatie de tigani (2001).

Muzica lor de taraf este cunoscut in afara Romaniei propulsandu-i in filme precum “Latcho Drom” de Tony Gatlif sau “The Man Who Cried” de Saly Potter iar cel mai cunoscut fiind Gadjo Dilo. Bravo !!!

9 thoughts on “Taraful Haiducilor”

 1. vreau sa stiu daca nu reusesc sa cautez cuvintele din “carolina” de taraf da haidouks vs shantel. “…si am bagat-o dormitor si vedea sa o muor…(?!!)”.
  Sunt broscar asa nu scriu si nu vorbesc bine romana.
  va multumesc foarte mutl daca mai este persoana care poate sa ma ajute.
  ciao/u

 2. pentru caliu!!!!! cand ai ma concert in anglia????io is aici in anglia cu luminita il aduc si pe brici….pe fi miu da wsi tu un semn de viata la adresa asta de email:cartofu2001@yahoo.com

 3. cum pot sa intru in posesia intregii colectii muzicale cu Taraful din Clejani si/sau Taraful Haiducilor( in special perioada 1980-1995,6,7…) ,in format CD? Nu vreau “adaptarile moderne”(!!!) cu Viorica si Ionita din Clejani!. Personal,consider ca isi bat joc de cei de la care au invatat meserie! Si ce meserie…..!!! Au talent,dar banii…..sau, cine stie!?!Asa s-o cere!. CD_ul 1949-1952 il am! Astept oferte!.

 4. as vrea sa stiu cum pot intra in posesia unui nr de telefon al impresarului tarafului…sau cum pot lua legatura cu ei? multumesc

 5. Buna ziua,

  mi-ati putea trimite va rog o adresa de email sau un numar de contact al Tarafului Haiducilor? M-ati ajuta foarte mult.

  Va multumesc,
  Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *