Taraful Haiducilor

Intamplator am ajuns pe canalul Mezzo tot schimband la televizor. Mi s-a parut ciudat pentru ca era muzica lautareasca. Un acordeon, un tambal, asa ca m-am gandit ca sunt romani. Nu mica mi-a fost mirarea cand la final am citit cei care tocmai au interpretat sunt Taraful Haiducilor (adica pe frantuza Taraf de Haïdouks) din Clejani si s-au format la putin timp dupa Revolutia din 1989. Au inceput cu 12 persoane pentru ca in timp sa includa pana si 30.

Taraful din Clejani

In prezent sunt 13 lautari iar cativa din membrii de baza sunt Culai, Cacurica, Ilie Iorga, Saica sau Bosorogu, Caliu, Fluierici, Dinu sau Tagoe. Pana acum au scos mai multe albume in aceasta formula de Tarahul Haiducilor si anume Muzica tiganilor din Romania (1991), Muzica tiganeasca din Romania (1994), Dumbala Dumba (1998), O formatie de tigani (2001).

Muzica lor de taraf este cunoscut in afara Romaniei propulsandu-i in filme precum “Latcho Drom” de Tony Gatlif sau “The Man Who Cried” de Saly Potter iar cel mai cunoscut fiind Gadjo Dilo. Bravo !!!

9 thoughts on “Taraful Haiducilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *