Muzica a la Gadjo Dilo

Filmul Gadjo Dilo (1997) a fost creat in jurul muzicii lautaresti. Un francez vine in Romania, in zona Ardealului in cautarea unei interprete de muzica lautareasca – Nora Luca. Francezul care nu vorbea deloc romaneste rataceste intr-un sat tiganesc, satul Cretulesti. Acolo cunoaste frumusetea vietii nomade, dar si greutatile acesteia. In comunitatea tiganeasca francezul comunica cu Izidor si Sabina (Rona Hartner). Stephane, caci asa il chema pe personajul frantuz, inregistreaza casete si isi face notite despre muzica tiganeasca. Participa la mai multe reprezentatii ale artistilor din acea lume bizara.

Gadjo Dilo

Muzica din film este excelenta. Va recomand sa cautati cd-ul ce contine coloana sonora a filmului. Printre protagonistii de seama sunt: Taraful Haiducilor, Adrian Simionescu (Adrian Copilu Minune), Orchestra Marin Ioan, Izidor Serban sau Vasile Serban. Melodia Tutti Frutti este una dintre succesele din film alaturi de Camera.

8 thoughts on “Muzica a la Gadjo Dilo”

 1. Mda. Un film low-budget, dar cu o incarcatura emotionala foarte mare. Este un film bun pe care il recomand.

 2. Un film de nota 10+…..ma uit cu placere la el si nu ma satur deloc!! Iar melodia Tutti Frutti este o melodie foarte reusita!

 3. un film fff reusit bravoo
  pacat ca nu pot sa iliau de pe net nu stiu cum sa fac sa iau mel tuti fruti e prea jaleeeeee

 4. Am vazut, revazut Gadjo Dilo !
  Izidor Serban a facut un rol de compozitie comparabil cu Al Pacino in Marchand of Venice ! (Comparatia nu este deplasata , cum ar parea !)
  Al Pacino dintr-un film si-a mai facut o vila pe Coasta lu’ Peste; despre Izidor Sherban , care dupa 2 filme a reusit sa-si traga curent electric acasa, nu gasesti pe NET nici macar biografie sau foto !
  Nu pentru ca este rrom ci pentru ca nu stim sa ne apreciem valorile !
  Valorile culturale ale romaniei includ valorile culturale ale tuturor romanilor, indiferent de etnie sau nationalitate (chiar daca unora nu le convine!!)

 5. Vali Cojocariu:

  stii cate ceva despre Izidor Serban?
  pentru ca, intr-adevar, nu gasesti nimic pe net despre el.
  am gasit totusi ca el chiar a fost/e un violonist foarte bun. tare mult as vrea sa aud vrei melodie compusa sau macar interpretata de el.

 6. Am vazut filmul ! Foarte bun, desi apartine perioadei in care francezii ne dadeau lectii despre democratie si discriminare etnica !
  Il am tradus ( a trebuit sa traduc- partial – din versiunea in engleza) !
  Exista variante de traducere in romana , dar mai mult pt.partea din franceza!
  Nu stiu cum sa trimit !
  Izidor Serban e , aici, mai bun ca Al Pacino !
  Gadjo Dilo = Strainul nebun a fost facut pt.profit, dar bine gandit !
  Tziganii au asigurat decorul, tziganii au fost actori ……..
  Shi totul aproape “moca” !!!
  Romain Duris si Tony Gatlif au facut o buna afacere !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *