Fanfare Ciocarlia

Surfam azi pe un blog si am gasit ceva cool. Un filmulet de la Fallen Art. Iar pe fundal o melodie cantata de Fanfare Ciocarlia. Foarte draguta. Si m-am apucat sa caut cine sunt lautarii astia meseriasi. Am gasit cateva piese de-ale lor. Va recomand: Asflat Tango, Banateana, Casablanca si Nicoleta. Neaparat sa ascultati.

Concert CiocarliaSi acum sa zic despre formatie. Am cautat pe google si am descoperit pagina lor oficiala. Am citit istoria acestui taraf si am ramas impresionat. Se pare ca formatia a luat fiinta undeva in estul Romaniei, intr-un satuc numit Zece Prajini la granita cu Republica Moldova. Muzica acestor rapsozi s-a pastrat din generatie in generatie. Au invatat sa cante de la parintii lor, care la randul lor au invatat de la inaintasi. Fanfare Ciocarlia si-a dezvoltat repertoriul odata cu cresterea succesului international. Au concertat aproape in fiecare tara de pe glob. Printre stilurile cantate sunt: geamparale, sarbe, hore.

Discografia este impresionanta:

2005 CD “Gili Garabdi – Ancient Secrets of Gypsy Brass”
2004 DVD “Gypsy Brass Legends – The Story of the Band”
2001 CD “Iag Bari – the Gypsy horns from the mountains beyond”
1999 CD “Baro Biao – World Wide Wedding”
1998 CD “Radio Pascani”

Fanfare Ciocarlia este invitata pe 25 Octombrie la Londra de catre comicul SASHA BARON COHEN (aka Ali G sau Borat) pentru premiera filmului Borat. Filmul are ca tema viata din Kazahstan, care se aseamana cu cea din satele romanesti. De aceea taraful poate crea o atmosfera cat mai placuta. Sa auzim de bine!

3 thoughts on “Fanfare Ciocarlia”

  1. stii cumva cum se numeste melodia aia de la inceputul filmului…cand joaca el ping pong …cand danseaza in “discoteca”?
    merci mult

  2. Noooooooooo… Hola a todos los que kachen lo que estoy escribiendo… lo hago desde Santiago de Chile, escribo por que tengo todos los discos de Fanfare menos e”Iag Bari”; lo he buscado y buscado y nada… si alguien que me entienda sabe donde los puedos conseguir que me avise a mi correo..s aludos y sigan con la buena musica adelante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *